Huom.


Yhdenkin kentän täyttäminen riittää hakuehdoksi eikä hakusanaa tarvitse kirjoittaa kokonaan. Käytössä on automaattinen katkaisuhaku ilman erillistä merkkiä. Sanat voidaan kirjoittaa pienillä ja/tai isoilla kirjaimilla.

Kirjan nimi


Kenttään kirjoitetaan kuvakirjan koko nimi, nimen alkua, nimessä esiintyvä sana tai sanan osa. Hakutuloksena ovat kirjat, joiden nimessä on annettu kirjainyhdistelmä.

Tekijä


Kenttään kirjoitetaan kirjoittajan, kuvittajan, suomentajan tai muun osallisen nimi. Jos tekijän koko nimi on tiedossa, se kirjoitetaan muodossa sukunimi, etunimi. Tekijää voidaan hakea myös nimen osalla (sukunimellä, etunimellä tai niiden osalla), esim. baronian, jean-baptiste tai baronian tai ronian tai baptis, kuitenkin vain yhdellä tekijänimellä kerrallaan.

Kustantaja


Kustantajan nimi on tallennettu tietokantaan kirjoihin painetussa muodossa. Hakusana voi olla nimen alku, nimessä esiintyvä sana tai sanan osa.

Julkaisuvuosi


Julkaisuvuosilla rajataan hakua, esim.

2000 - tyhjä kenttä...haetaan v. 2000 ja sen jälkeen ilmestyneitä kirjoja

tyhjä kenttä - 1970...haetaan v. 1970 ja sitä aikaisemmin ilmestyneitä kirjoja

1970 - 2000...haetaan v. 1970 ja 2000 sekä niiden välisenä aikana ilmestyneitä kirjoja

Sarja


Kenttään kirjoitetaan sarjan koko nimi, nimen alkua, nimessä esiintyvä sana tai sanan osa.

Alkukieli


Tietokantaan on tallennettu alkuperältään suomenkielisiä sekä muista kielistä suomennettuja teoksia. Alkukieli valitaan alasvetovalikosta. Kaikista kielivaihtoehdoista ei ole viitteitä.

Alkukielinen nimi


Kenttään kirjoitetaan teoksen alkukielinen nimi kokonaan, nimen alkua, nimessä esiintyvä sana tai sanan osa.

Asiasana(t)


Asiasanat kuvaavat kirjojen sisältöjä, teemoja ja aiheita. Käytetyt asiasanat on listattu Asiasanat-sivulla, josta on linkkiyhteys tallennettuihin viitteisiin. Asiasanat-kentässä voidaan hakea kirjoja useiden sanojen perusteella. Sanat erotetaan toisistaan välilyönnillä. Löytyneen kirjan/kirjojen kuvailussa on käytetty kaikkia annettuja sanoja (ja-ehto). Asiasanat voidaan kirjoittaa myös vajaina, mikä yleensä laajentaa hakutulosta, esim. sanalla metsä löytyvät sekä metsät että metsäkauriit jne.

Hahmot


Hahmot-sivulla on listattu kuvakirjojen päähenkilöitä, "sankareita". Sivulta on linkkiyhteys viitteisiin. Hahmot-kentässä haetaan samojen sankareiden perusteella. Kenttään voidaan kirjoittaa useiden hahmojen nimiä (välilyönnillä erotettuna). Löytyneessä kirjassa/ kirjoissa seikkailevat silloin kaikki mainitut sankarit (ja-ehto). Sankareiden nimiä ei tarvitse kirjoittaa täydellisinä, esim. Pekka Töpöhäntä löytyy töpöhännälläkin.